Altså, hvor jeg håber denne langfredag bliver så lang, som overhovedet mulig. Laaaang og langsom ?
Vi er draget i sommerhus. Det bedste sted på jorden, hvis du spørger mig.
Solen skinner. Fuglene synger, og om lidt er det store påskebord dækket. Jeg mangler ikke noget. Overhovedet.
Det er simpelthen noget af det mest priviligerede at være på ferie med familie. Familie, som elsker at være sammen med vores datter, og fjoller og finder på skøre lege. Dagen lang. Vi gik alle ud som et lys i går. Helt brugt op af sjov og ballade og grin. Og mad, naturligvis. Altid masser af god mad.
Det betyder også, at jeg – selvom jeg var alene forælder på skansen det mest af dagen i går – fik tid til at eksperimentere med et par ekstra DIY-påskeæg. Hvis ret skal være ret, havde jeg håbet at få dem lavet hjemme i vores nørrebro-lejlighed før afgang til påskeferien, så jeg helt overskudsagtigt kunne sætte indlægget til autoudgiv. Men ting tager tid. Særligt når man i sidste øjeblik skal have vasket tøj og pakket til en lille uge. Og sådan gik det til, at jeg forsigtigt fragtede pustede æg, skåret kål, en klat smør og et par svampe med i sommerhus. Uden at noget gik i stykker(!) Og æggene er endda blevet meget meget flottere, end jeg troede muligt. Min fremgangsmåde er inspireret af HOMEY OH MY ‘s guide fra sidste år. Dog med nogle forskellige justeringer og tilrettelser. Her er hvad jeg gjorde..
Det skal du bruge:
- Pustede æg. Jeg har siden denne guide fået det fif, at man bør stikke en strikkepind/grillspyd eller lignende gennem først det ene hul, så æggemassen og så det andet hul, sådan at hinderne og æggeblommen springer. Dette skulle betyde, at æggene er lettere at puste.
- En klat smør.
- En ‘naturlig svamp’. Jeg gik efter en måneformet svamp som vist i Homeys guide, men kunne ikke opdrive dem i nogen som helst helsekostbutikker. Den var simpelthen udsolgt alle steder. Jeg blev faktisk helt nervøs for, om alle var i gang med samme projekt som mig. Haha. Derfor endte jeg i stedet med at købe en ansigtssvamp i Matas. Og den fungerede altså ganske udemærket!
- Et halvt rødt kål (rødkål/rødt spidskål eksempelvis).
Det gjorde jeg:
- Skær kålen i grove strimler, og læg det i en kasserolle. Fyld lige netop vand over, så kålen er dækket, og bring det i kog.
- Kog kålen i ca. 30min.
- Hæld det farvede vand i et (eller flere) høj(e) glas. (Afhængig af, hvor mange æg du vil farve.) Lad det farvede vand køle af til stuetemperatur.
- Fordel en klat smør på en smule af svampen, og dub smør over hele ægget. Et af gangen. Jeg gjorde således; Hold pegefingeren over det ene hul og tommelfingeren over det andet. Drej så ægget rundt om sin egen akse, som du får det duppet til i ‘svampede smørstriber’ på langs. Des mere smør, des hvidere æg. Des mindre smør, des mere blåt æg.
- Sørg for at røre så lidt som muligt ved ægget, og placer det i den blå væske. Når det nu er pustede æg, vil de gerne flyde ovenpå vandet. Jeg holdt dem derfor nede, så vandet kunne sive ind i ægget. Som jeg fik lavet flere æg, placerede jeg dem ovenpå hinanden, og fik dem alle dækket af væsken. Til sidst placerede jeg et lille snapseglas ovenpå det øverste æg, så det holdt dem under vandet.
- Lad dem stå ‘i blød’ et par timer. Eller længere, hvis du ønsker et mere mørkeblåt utryk. Jeg ønskede et ret lyseblåt skær, så jeg lod mine stå i præcis to timer.
- Tag dem op af vandet, når de har den ønskede kulør, og ryst vandet ud af ægget. Lad æggene tørre igennem, inden du forsigtigt tørrer smørret af skallerne med køkkenrulle.
- Nu er er blot tilbage at bruge dem som pynt. Med eller ude snor. Hvis du vil sætte en snor i gøres det let, som forklaret i min anden DIY-påskeægsguide. (Siger man det mon sådan? Det blev et langt ord, og reklame for mig selv. Haha ? )
Rigtig god fornøjelse!
Leave a Reply