Måske en (jule)krans i virkeligheden er min mest gentagne DIY herinde på min lille blog?
.. Og måske netop derfor tænkte jeg, at det var oplagt at starte med dén som min første DIY/Tip her i december måned!? .. Starte ved min årlige julekrans.
For ud over, at jeg synes en julekalender kunne være hyggeligt, et godt afbræk og i det hele taget bare julet, er der er også noget andet lidt mere personligt på spil med sådan en julekalender.
Jeg er ikke verdens bedste til at stå ved mine DIY’s. Og jeg har meget svært ved at nævne noget hjemmelavet flere gange end én enkelt. Tanker som “ej, nu har de jo hørt dig” og “så ground breaking er det altså heller ikke” er hyppige gæster hos mig. Og derfor vil jeg gerne udfordre mig selv til at være bedre til at stå ved mine påfund, mine DIY’s og mit julepynt. (Jeg ser jo heller ikke nødvendigvis andres sager – på instagram eller på blogs – bare de har nævnt dem i en bibemærkning!?)
OG apropos bibemærkning, indgik netop årets julekrans i en bibemærkning herinde i fredags. Jeg tænkte egentlig i første omgang, at den var for simpel og ligetil til at nævne herinde, men efter dels at være blevet spurgt om, hvordan jeg binder en krans og dels at have taget mig en cykeltur i byen (for at finde ud af, at tørrede blomster er over alt!) har jeg besluttet, at der nok er mindst én, som vil synes om en lille introduktion til en krans af tørrede blomster.
Men som sagt har jeg nævnt kranse op til flere gange før, men jeg bliver ved og ved med at synes bedre og bedre om pyntegenstanden.
.. Både fordi den holder meget meget længere tid end en frisk buket blomster (hvis blomsterne er tørrede/gode til tørring), men også fordi den kan pynte på væggen, døren, vinduet eller noget helt tredje. Den er altså lidt mere fleksibel i indretningen (i al fald, hvis man har begrænset vindues- og bordplads, som jeg). Og sidst men ikke mindst er jeg ret så vild med, at den – bare med sin form – kan virke julet. OG samtidig kan gå igen til så mange andre årstider… Ja, komplimenterne jeg kunne give “en krans” som genstand er mange. Men jeg vil stoppe her og gå direkte til..
Mine bedste tips til en julekrans:
Først og fremmest materialerne:
- Noget rundt – til at binde kransen omkring. Det kan være et uroophæng, som ovenfor, en broderiring, som vist her, en tyk ståltråd, du selv former eller en bøjle, som er bøjet til en cirkel. Eller noget helt tredje.
- Tynd metaltråd.
- Tørrede blomster – eller blomster, som tåler tørring.
- En saks.
How to:
.. Fremgangsmåden og rækkefølgen af påsætningen af blomsterne, har jeg udpenslet her i dette indlæg. Men derudover har jeg følgende tips:
- Fastgør de første blomster meget godt og fast med ståltråden.
- Det vigtigste visuelle trick er, at “stilkene” dækkes af topskuddene fra de næste blomster, så blomsterne/sivene ligger lag på lag.
- .. på den måde sørges der også for, at ståltråden løbende bliver dækket..
- Bevæg dig (med andre ord) rundt i én retning. Jeg bevæger mig af én eller anden grund altid mod uret?
- Variér dog “stramheden” i tråden, så det hele ikke bliver mast for fladt, men lad de yderste blomster/siv/grene få lidt mere luft omkring sig. Snig eventuelt lidt ekstra løse grene ind under ståltråden til sidst.
- Mit aller bedste tip er dog: prøv dig frem, til du kan lide hvad du ser.
- Jeg kan godt lide, at hvis ikke farverne varieres, så leges der med nuancer, “konsistens” og form på materialerne. Fordi denne krans er lidt meget tone-i-tone har jeg eksempelvis forsøgt at gøre sivenes forskelligheder tydelige ved at lade kransens form være lidt mere “løs” og strittende.. Samt at skifte fra mørke siv til lyse siv osv.
- Og et sidste tip, som jeg først opdagede denne gang: Afslut med at lave en løkke af dit binde-ståltråd, så du har en “krog” at hænge kransen op i. På den måde hænger den meget mere stabilt end, hvis den hviler på selve kransens runde ramme.
Rigtig glædelig tirsdag <3
Mon I har tænkt jer at hænge en julekrans op? Eller at lave den selv?
Leave a Reply